De lente is eindelijk in aantocht! De écht koude temperaturen zijn nu wel verleden tijd en ook het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Is jouw tuintje al ready voor de lente/zomer? Dit is voor veel mensen dé plek om te kunnen genieten van het mooie weer. Heb jij geen tuin, maar alleen een balkon? Ook dan kun je genieten van de zomerse dagen! In deze blogpost lees je hoe je je balkon op een fijne manier inricht, zodat je een échte mini-tuin creëert.

Zo wordt jouw balkon een plek om in privacy te kunnen genieten

Heb jij een vrijstaand huis met een balkon, dan heb je waarschijnlijk al de nodige privacy die je wenst. Maar, vaak hebben mensen die over een balkon beschikken, juist heel weinig privacy. Dit komt omdat ze bijvoorbeeld in een groot gebouw wonen met meerdere balkonnetjes dicht op elkaar. In deze blogpost wordt vooral aandacht besteed aan die laatste groep mensen, maar ook in andere gevallen zijn deze tips prima toe te passen!

Ga voor een scherm van bamboe

De allereerste tip om van je balkon een fijne plek te maken is; zorg voor genoeg privacy door middel van een scherm dat dient als schutting. Je kunt het beste gaan voor een trellisscherm, dit zijn schermen gemaakt van bamboe. Hierdoor krijg je de nodige privacy en zorg je gelijk voor een natuurlijk effect op je balkonnetje. Je hebt de schermen in allerlei soorten en maten. Zo is er altijd wel een formaat dat aansluit bij de grootte van je balkon. Zelf kies je ervoor of je het scherm langs je gehele balkonrand plaatst, of alleen langs een gedeelte hiervan. Ben jij benieuwd hoe zo’n scherm er precies uitziet? Neem dan eens een kijkje op de website van hillhout tuinhout. Hier hebben ze een ruim assortiment!

De verdere inrichting van je balkon

Nu je de privacy voor je balkon hebt geregeld, is het tijd om na te denken over de verdere inrichting. Zorg bijvoorbeeld voor een fijn zitje dat je aanspreekt. Wil jij languit kunnen relaxen op een pallet bank? Of eet jij graag op je balkon aan een mooie bistro set? Vanwege de beperkte ruimte is het vaak nodig om hier keuzes in te maken. Heb je je gewenste set aangeschaft, dan is het tijd om de overgebleven ruimte op te fleuren. Voor het échte tuingevoel kun je het beste wat groen plaatsen. Denk aan wat potten op de grond, bakken die je hangt aan je rand van je balkon of vegetatie voor aan de muur; zoals je ziet, is er van alles mogelijk!