Ruimte om te hardlopen

Zutphen is een ideale plek voor hardlopers, met veel ruimte om te lopen. De natuurparken rondom de stad bieden een verscheidenheid aan landschappen en routes, van korte rondjes tot en met langere routes waar je heerlijk kunt genieten. Ook het centrum van Zutphen biedt veel mogelijkheden om te hardlopen.

De mooiste route door Zutphen

De mooiste route om te hardlopen in Zutphen is de route langs de IJssel. Deze route voert langs de oude stadsmuren, langs de kademuren van de IJssel en langs het Chassépark. Hier vind je historische gebouwen zoals het Chassétheater en het oude stadhuis, maar ook prachtige tuinen en parken, waaronder het Doelwaterpark. De route loopt door een aantal mooie buurten waaronder het Cofmanbuurtje en de Pijpstraatjes.

Verbindingsroute door Zutphen

Een andere leuke route voor hardlopers is de verbindingsroute door Zutphen. Deze route voert vanuit het centrum over de Driesprong naar de nieuwe haven. Van hieruit voert de route langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Valkhofpark, het stadspark, de Vleeshal en de molen van Zutphen. Ook voert deze route langs verschillende winkelstraten en monumentale panden.

Fantastische uitzichten over Zutphen

Tot slot is er nog een prachtige hardlooproute die fantastische uitzichten biedt over Zutphen en omgeving. Deze route loopt vanuit het centrum richting Schalkhaar, waarbij je onderweg al prachtige uitzichten over de stad tegenkomt. Ook onderweg kom je diverse monumentale panden en historische gebouwen tegen zoals Fort Niewe Buurten en Kasteel Schaloen.

Welke locaties mag je niet missen als je in zutphen gaat hardlopen?

Fort Niewe Buurten

Het Fort Niewe Buurten is een must-see voor hardlopers die door Zutphen lopen. Het fort dateert uit de 17e eeuw en is nog steeds in gebruik als kazerne voor de Nederlandse krijgsmacht. Het fort biedt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving en is een goede plek om even te stoppen voor een onderbreking tijdens het hardlopen.

Kasteel Schaloen

Kasteel Schaloen ligt op de oever van de IJssel en is ook een locatie die je niet mag missen als je in Zutphen gaat hardlopen. Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en is prachtig gerestaureerd, met zijn torens, muren en grachten die je uitnodigen om even te blijven hangen. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht op de rivier, het omliggende landschap en het centrum van Zutphen.

Vleeshal

De Vleeshal is een prachtig pand wat je niet mag missen als je in Zutphen gaat hardlopen. Het gebouw dateert uit 1602 en diende oorspronkelijk als verzamelplaats voor slagersvlees. Tegenwoordig is het pand in gebruik als theaterzaal, maar hardlopers kunnen hier nog steeds genieten van het prachtige interieur met zijn kolossale pilaren, balustrades en versieringen.

Molen van Zutphen

Tot slot mag ook de Molen van Zutphen niet vergeten worden tijdens het hardlopen door Zutphen. De molen dateert uit 1719 en diende oorspronkelijk als watermolen voor het malen van tarwe, maar tegenwoordig wordt hij gebruikt als uitkijktoren waar bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de stad en omgeving.

Waar kan ik meer informatie vinden over routes om te hardlopen in zutphen?

Websites met informatie over hardlooproutes in Zutphen

Voor meer informatie over routes om te hardlopen in Zutphen is er veel informatie te vinden op verschillende websites. Zo heeft de gemeente Zutphen een website waar je alle routes door de stad kunt bekijken en informatie krijgt over de verschillende gebieden. Ook biedt de website wandelnetwerk.nl een uitgebreid aanbod aan routes door Zutphen die geschikt zijn voor hardlopers. Op deze website worden alle routes compleet met kaart, beschrijving en foto’s getoond. Ook vind je hier informatie over uitdagende trails die door bosrijke gebieden voeren.

Informatie over het lopen van loopwedstrijden in Zutphen

Veel mensen genieten van het hardlopen in Zutphen, maar voor de meer competitief ingestelde lopers zijn er ook diverse loopwedstrijden die in de stad worden georganiseerd. Een goede bron om hier meer informatie over te vinden is de website loopgroepzutphen.nl, waar je alles kunt lezen over loopwedstrijden en trainingen die door de lokale loopgroep worden georganiseerd. Hier vind je ook informatie over toepasselijke wedstrijdregels en wat je moet doen als je wilt meedoen aan een wedstrijd.

Online fora voor hardlopers uit Zutphen

Naast websites met informatie over routes en wedstrijden is er ook een online forum dat speciaal is gericht op hardlopers uit Zutphen: LoopforumZutphen.nl. Op dit forum kunnen leden elkaar tips geven, vragen stellen of hun ervaringen delen, waardoor het eenvoudig is om meer te weten te komen over routes in Zutphen of om te netwerken met andere liefhebbers van hardlopen in de stad.

Wat zijn de beste routes om te hardlopen in zutphen?

De Zutphense Rondweg

Voor hardlopers die op zoek zijn naar een rustige, afwisselende route kan de Zutphense Rondweg aanbevolen worden. Deze 15 kilometer lange route begint bij de IJssel en gaat langs het Fort Niewe Buurten, Kasteel Schaloen en de Vleeshal. Ook loopt de route langs het centrum van Zutphen, waar hardlopers kunnen genieten van het prachtige stadsbeeld en historische gebouwen.

De IJssel-route

Voor degenen die meer avontuur zoeken, is de IJssel-route een interessante optie. Deze 10 kilometer lange route volgt de oever van de rivier en gaat door parken, bossen en langs landgoederen. Ook passeert men onderweg verschillende molens, waaronder Molen van Zutphen. Deze route is ideaal voor hardlopers die willen genieten van een stukje natuur tijdens hun looptocht.

De Stadsroute

Een andere veelbelovende route voor hardlopen in Zutphen is de Stadsroute. Deze 5 kilometer lange route volgt het centrum van Zutphen, waarbij hardlopers kunnen genieten van het prachtige stadsbeeld en historische gebouwen. Ook passeren ze onderweg verschillende bezienswaardigheden zoals de Nieuwe Kerk, Theater Heerenhuys en het Grote Kerkhof.

De Grift-route

Tot slot is er ook nog de Grift-route voor hardlopers in Zutphen. Deze 8 kilometer lange route volgt de oever van de Grift en gaat ook door parken en bossen, waardoor je echt even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad tijdens je looptocht. Ook kan men onderweg verschillende molens spotten, zoals Molen Blauwhuis en Molen Aanloop.