De winter is nog niet voorbij en met de heftige regenval van afgelopen weken zijn we meer dan ooit afhankelijk van ons eigen huisje. Op zich heeft het wel wat, toch? Lekker binnen onder een dekentje zitten terwijl het buiten rotweer is? Als je een gezellige woonkamer hebt is een regenachtige dag helemaal geen straf. Met deze drie tips wordt jouw woonkamer gezelliger.

Zachte items

Maak gebruik van zachte items om jouw woonkamer een knusse uitstraling te geven. Denk hierbij aan gezellige kussentjes en dekentjes voor op de bank, dat is ook nog eens lekker warm, of een lekker zachte extra luie stoel in de zithoek. Een schapenvachtje voor de open haard of een lekkere pluche poef geven een extra gezellige uitstraling. Ga ook eens op zoek naar een mooi vloerkleed, bijvoorbeeld die Volero vloerkleden. Een lekker dik wollen hoogpolig vloerkleed houdt je voeten heerlijk warm op koude dagen.

Gezellig licht

Naast zachte items als kussentjes en vloerkleden draagt verlichting ook ontzettend bij aan de sfeer in een ruimte. Maak jouw woonkamer gezelliger met sfeervol licht. Kijk eens of je een grote lamp met dimfunctie kan vinden en probeer verschillende verlichtingsmogelijkheden te creëren om zelf de sfeer af te kunnen stellen. Zet een mooie schemerlamp in de hoek, hang wat spots aan de muur en steek wat kaarsjes aan. Speel ook met de kleur van het licht. Ga voor lampjes die wat meer warm (geel) licht geven of kies een lampenkap die het licht enigszins vergeeld. Dit oogt een stuk knusser

Een heldere tweedeling

Als je een grote woonkamer hebt kan het best zijn dat jouw woonkamer niet alleen gebruikt wordt als zithoek, maar ook als eetkamer of zelfs als werkkamer. Probeer een heldere tweedeling te creëren in de woonkamer tussen het woongedeelte en het werkgedeelte door de stoelen en banken zo veel mogelijk met de rugleuning naar het andere gedeelte toe te zetten. Als je zin hebt in een wat groter project, kun je er ook voor kiezen om een scheidingswand te maken tussen de twee gedeeltes of zelfs te werken met een schuifdeur.